Ventileer voldoende!

Ventileren heeft een grote invloed op de lucht binnen het kantoorpand, het zorgt ervoor dat de hoeveelheid vervuilde lucht afneemt en wordt aangevuld met schonere buitenlucht. Slechte ventilatie zorgt voor een onreine, muffe en vochtige lucht. Door het tekort aan frisse lucht is de kans groot dat er op langere termijn door slechte ventilatie gezondheidsklachten kunnen optreden bijvoorbeeld hoofdpijn, keelpijn en vermoeidheid.

Filters in ventilatiesystemen kunnen sommige bacteriën en stoffen vasthouden. Door slechte filtering van de lucht wordt de hoeveelheid vervuilde stoffen in de lucht groter. Dit kan leiden tot klachten op het gebied van luchtwegen en longen, dit in combinatie van slechte ventilatie kan op langere tijd negatieve gevolgen hebben op het ziekteverzuim.

Zorg dat een specialist de ventilatie regelmatig goed schoon maakt en onderhoud. Dit heeft een positief effect op de omgeving.

Meer weten? Neem contact op

Gebouwscan voorkomt problemen

Het is belangrijk om te kijken wat er gebeurt op de werkvloer, wat speelt er qua stress, vertraging qua werk en wat er heerst op het gebied van gezondheidsklachten. Door deze inzichten kan er gekeken worden naar oplossingen. Door een werknemer een dag uit te laten zieken kan dit al heel wat vervelendere gevolgen voorkomen.

Door nieuwe technologieën is het vrij eenvoudig om te kunnen controleren, of er gezondheidsklachten aanwezig zijn en hoe je dit kan laten voorkomen. Vaak worden er standaard informatie flyers uitgedeeld. “Koop een goede bureaustoel, voetenbankje denk aan een goede bureau, etc.”. Men staat vaak niet stil bij andere belangrijke gezondheidsklachten.

Door het uitvoeren van een gebouwscan kan een gespecialiseerd bedrijf gericht in kaart brengen welke acties binnen uw pand(en) noodzakelijk zijn voor het behouden van een veilig en gezond binnenmilieu. Op basis van de uitkomsten uit de scan kan er een oplossing worden gevonden om eventuele gezondheidsklachten te kunnen laten voorkomen.

 

Sick Building Syndrome

Het Sick Building Syndrome veroorzaakt klachten die te vergelijken zijn met de klachten van stress. Uit een recentelijk onderzoek is gebleken dat je het Sick Building Syndrome mogelijk kunt voorkomen door een goed beleid uit te voeren op het gebied van luchtbehandeling. Bijvoorbeeld het schoon houden van de luchtbehandelingsinstallatie en de daar aan gekoppelede luchtkanalen zal hierbij helpen. Door deze installaties zo schoon mogelijk te houden wordt er schone/verse lucht naar de ruimtes geblazen .Schone lucht is goed voor de mens, en zo kun je symptomen of Sick Building Syndrome voorkomen. Een kwalitatief slechte lucht is namelijk een grote oorzaak van het Sick Building Syndroom.

Neem contact op