Voordelen gezond binnenmilieu

Een gezond binnenmilieu is erg belangrijk voor ieder bedrijf. Het is goed voor het personeel maar ook voordelig voor de werkgever. Als een werknemer een goed afgestelde werkplek heeft kan dit zorgen voor een lager ziekteverzuim. Denk aan goed afgestelde meubels, voldoende licht en een goede temperatuur. Het aantal ziekmeldingen kan verminderd worden door kantoorpanden te verduurzamen. Lichtinval, temperatuur, frisse lucht en vergroening hebben invloed op de gezondheid van werknemers in bedrijfspanden.

Het is belangrijk om te zorgen dat iedereen zich fijn, gezond en veilig voelt. Om dit te creëren is het van belang om samen met het team de problemen binnen de organisatie in kaart te brengen qua gezondheidsklachten, stress, ventilatie en eventuele concentratieproblemen. Met deze schets kunt gaan kijken wat er moet gebeuren op het gebied van lucht- en waterkwaliteit. Één van de onderzoek en adviesbureau die dagelijks de luchtkwaliteit van diverse locaties door heel Nederland in kaart brengen is Immolab, gevestigd in Krimpen aan den IJssel. Immolab beschikt over eigen adviseurs op het gebied van luchtkwaliteit en is al jaren lid van branchevereniging Binnenklimaat Nederland.

 

Meer weten? Neem contact op

Openbare gebouwen zijn vanwege de luchtkwaliteit vaak geen fijne plekken om te werken. Er blijft vuile lucht in het gebouw hangen waardoor klachten als hoofdpijn, benauwdheid, prikkelende ogen en concentratieproblemen kan veroorzaken. Als er speciale aandacht wordt gegeven naar de kwaliteit van de binnenlucht en de temperatuur op de werkplek kan het een fijne werkomgeving zijn.

Een goede concentratie is voor uw personeel erg belangrijk. Uit een recentelijk onderzoek is gebleken dat 70 procent van de gebouwen in de zomer te warm zijn en 40 procent in de winter te koud. Hierdoor gaat het concentratievermogen achteruit. Dit is nadelig voor de productiviteit en uiteindelijk het resultaat van uw bedrijf.

Win-win situatie

Door een gezond binnenmilieu zal er een betere arbeidsproductiviteit zijn. Dit is gunstig voor uw werknemers. Door hier aandacht aan te besteden voelen werknemers zich ook gewaardeerd. U word gezien als goede werkgever. Naast dat het dus een voordeel is voor de gezondheid van werknemers creëert u ook waarde als werkgever. Er zijn dus veel voordelen om te zorgen voor een gezond binnenmilieu. Uiteindelijk heeft dit invloed op het presteren van de organisatie. Een win-win situatie!

Neem contact op